Slide 5

Saveti i preporuke

 

 

Pronaći venčanicu koja Vam savršeno pristaje nije tako lak zadatak. Pre nego što krenete u potragu za savršenom venčanicom evo nekoliko saveta koji se odnose na različite modele venčanica  a mogu biti od velike pomoći.

 

Venčanica A-kroja ili Princes kroja


fragrance 1.jpg Najidealniji model ili kroj venčanice, a istovremeno i najpopularniji jer odgovara apsolutno svakoj devojci.

ZA
Princes kroj uvek ima izuzetno “jak” – veoma uzak ili tesan korset u kombinaciji sa suknjom A-kroja. Ovakav korset ističe vaš dekolte i naglašava liniju struka. Čak i u slučaju da devojka nema naglašen struk ovakav model će svojim krojem istaći struk. Ukoliko imate naglašene kukove, suknja A-kroja će ih potpuno sakriti, a u slučaju da nemate izražene bokove sam kroj A-suknje će ih naglasiti u pravoj meri.

PROTIV
Uski korseti imaju jedan nedostatak- privući će pažnju na Vaš dekolte što će predstavljati problem ukoliko imate male grudi. Ali to se lako prevazilazi dodavanjem odgovarajućih dodataka u predelu grudi ili odgovarajućeg brushaltera. Naše izuzetno profesionalno osoblje među kojima se nalaze modelari i izuzetno iskusni krojači odrađuju ovaj deo korekcije do savršenstva.  Niko osim Vas ne može znati da dodaci uopšte postoje na venčanici.

 

 

Venčanica - balska haljina ili krinolina


SHAMBORD.jpg Često poznata pod nazivom ”balska haljina” ovaj kroj se kod nas naziva gloh ili pun krug. Kako god je zvali ako želite raskošnu veliku suknju na venčanici ovo je pravi model za Vas!
ZA
Ukoliko imate veoma vitko telo ali naglašene grudi, ovakav model će savršeno izbalansirati gornji i donji deo tela dajuci Vam izgled prelepe princeze iz jedne od Dizijevih bajki. Balska haljina i Princes kroj smatraju se za dva najromantičnija modela među venčanicama.
PROTIV
Izbegavajte krinolinu ukoliko nemate izražene grudi jer će Vam u tom slučaju grudi izgledati manje nego što zaista jesu. Ako ste sitnije građe savetujemo Vam da izbegavate ovakve modele jer će Vas ovaj model venčanice “progutati”! Ukoliko imate izražene bokove i kukove takođe savetujemo da ovakav model izbegavate jer će Vam ovakav kroj venčanice dodatno naglasiti i bokove i kukove.

 

 

Uska ili ravna venčanica


uska ravna haljina.jpg Ovi krojevi venčanica uglavnom imaju izuzetno uzan korset u kombinaciji sa ravnom dugom suknjom koja može biti ili malo leprsava pri samom dnu  kao što je slucaj kod takozvanih haljina u grčkom stilu ili može biti zaista potpuno ravnog i strogog kroja od bokova do poda.
ZA
Ovaj kroj venčanice ističe sve detalje Vaše figure i zato najbolje pristaje visokim i vitkim devojkama. Uzak kroj venčanice daće Vam notu glamura sa crvenog tepiha. Takođe pristaje devojkama koje su sitnije ili krhke građe.
PROTIV
Ovakav kroj venčanice do detalja ističe Vašu liniju pa ukoliko imate naglašene bokove ili kukove savetujemo da izbegavate ovakav kroj venčanice.

 

 

Venčanica Ampir kroja


39109.jpg Kod Ampir kroja, deo koji prekriva grudi je podržan i ojačan fišbajnima a od grudi haljina pada ravno ili u blagoj A-liniji preko struka i bokova ne ističuci ih.
ZA
Osnova kroja haljine kreće ispod grudi što je odlično u slučaju da imate male grudi a struk Vam nije izarzito naglašen. Duga linija haljine koja kreće ispod grudi i spušta se do poda učiniće da niže devojke u ovakvoj venčanici izgledaju više. Ukoliko volite prelepe romantične haljine iz vremena o kome je pisala Jane Austin onda da je ovo pravi model za Vas!
PROTIV
Duga linija haljine koja kreće ispod grudi i spušta se do poda učiniće da visoke devojke u ovakvom modelu izgledaju više nego što zaista jesu. Ovaj model se ne preporušuje ni devojkama koje imaju veoma izražene grudi jer će ovakav model venčanice učiniti da grudi izgledaju veće.

 

 

Venčanica Sirena kroja


Dietrich-B.jpg Sirena venčanica je takvog kroja da ističe sve detalje Vašeg tela od grudi do sredine butina ili kolena odakle se širi  u A liniji do poda.
ZA
Sirena model se preporučuje devojkama koje imaju savršenu liniju i savršene proporcije grudi, struka i bokova –ovaj model venčanice probudiće Merlyn Monro u Vama! Ukoliko želite Holivudski glamur na dan svog venčanja onda je bez sumnje ovo Vaša venčanica!
PROTIV
Vodite računa da možete sedeti normalno u ovakvoj venčanici pre nego što se za nju definitivno odlučite. Ukoliko imate naglašene bokove ili kukove ovaj model nije srećan izbor za Vas jer će ih jos više naglasati.

 

 

 

 

Dugi ili tri-četvrt rukavi na venčanici


Wedding Dress with Long Sleeves

Dugi rukavi mogu biti u sastavu same venčanice ili potpuno odvojeni kao bolero.
ZA
Nosite dug ili tri-četvrt rukav ukoliko želite da pažnju skrenete na gornji deo tela sa recimo bokova koji su prilično naglašeni. Dugi rukavi će takođe sakriti široka ramena, jake ruke, ili oblik ramena kojim Vi sami niste zadovoljni s tim da u tom slučaju rukavi na venčanici ili bolero ne bi trebalo da budu previše uski kao ni deo koji pokriva ramena.  Savršen kroj i izbor čipke ili materijala će skrenuti pažnju oka sa svih detalja na Vašem telu kojima Vi sami niste baš očarani. Idealni su za ceremoniju venčanja u crkvi jer ramena moraju biti prekrivena kao i ruke do lakata.

PROTIV
Ukoliko imate izvajan dekolte i ramena onda bi bila prava šteta prekriti ih, ma kakva čipka ili materijal bio korišćen za rukave i predeo oko ramena!  Nikako ne nosite venčanicu sa rukavima ili bolero tokom čitave proslave venčanja ukoliko imate krhku građu jer će vaše ruke izgledati duže nego što jesu i neće biti u srazmeri sa vašim telom.

 

Kratki ili puf rukavi na venčanici


eclaire.jpg Kratki-puf rukavi su idealni u slučaju da želite da sakrijete vaša ramena. Ukoliko imate spuštena ramena kratki puf rukavi će izablansirati vaša ramena i dati im savršen izgled. Takođe je idealan detalj na venčanici za devojke kruškaste građe.
ZA
Neka ovaj detalj  bude Vaš izbor ukoliko imate naglašene ili jake ruke pri ramenima. Kako smo već rekli odličan je izbor i za devojke koje imaju sitna ramena kao i spuštena ramena. Takođe ih preporučujemo devojkama koje su izrazito visoke jer će puf rukavi učiniti da izgledaju niže nego što u stvari jesu.
PROTIV
Jake ruke ipak prekrijte dugim rukavima koji neće biti veoma uski. Takođe se ne preporučuje devojkama koje imaju široka ramena jer će ih puf rukavi dodatno naglasiti.

 

 

Tanke bretele na venčanici


Wedding Dress with spaghetti straps Tanke bretele izraziće vašu liniju vrata i umanjiti vizuelno široka ramena. Takođe su vrlo korisne ukoliko imate teške i izražene grudi jer će Vama pomoći da se osećate sigurnije tokom slavlja.
ZA
Tanke bretele prikriće Vaša široka ramena  ili istaći ih ukoliko ste zadovoljni izgledom svojih ramena. Nosite brushalter bez bretela u slučaju da nosite venčanicu sa tankim bretelama.
PROTIV
Ne savetujemo tanke bretele ukoliko imate jake ruke ili četvrtasta ramena. Bolje ih prekrijte sa dugim ili tri-četvrt rukavima.  Budite svesni činjenice da tanke bretele izuzetno naglašavaju liniju vrata pa morate biti veoma sigurni da Vam tanke bretele na venčanici zaista dobro pristaju .  Pravi izbor ogrlice upotpuniće izgled vaše venčanice sa tankim bretelama.

 

 

Venčanica bez bretela


7536 1.jpg Ovakva linija izreza na venčanicama je najzastupljenija i predstavlja pravi izbor za odgovarajuće devojke.
ZA
Ovakav izrez na venčanici daće Vam posebnu notu elegancije ukoliko imate dug vrat , pravilna ramena i lepo izvajane ruke. Ovakav izrez će savršeno biti upotpunjen pravim izborom nakita.  Ovaj izrez na venčanicama najbolje pristaje devojkama koje imaju srazmernu veličinu grudi u odnosu na telo.
PROTIV
Ne ostavljate sve otkriveno ukoliko Vaš dekolte ne izgleda savršeno – ima mnogo drugih izreza koji će prikriti kraći vrat, četvrtasta ramena ili punije ruke. Ukoliko imate veoma izražene grudi ovakav izrez neće Vam dati potrebnu podršku tokom slavlja.

 

 

 

 

 

Halter izrez


casablanca-1862.jpg Halter izrezi su retki na venčanicama ali mogu izgledati fantastično.
ZA
Korseti sa halter izrezom istaknuće Vasa lepa ramena i lepo tonirane ruke i doprineće da utisku da izgledate viši nego što jeste. Ovakav izrez na venčanici bitno vizuelno utiče na donji deo venčanice ukoliko imate sitne bokove jer će ovakav izrez fantastično izbalnsirati gornji i donji deo tela.
PROTIV
Halter izrez na korsetu može naglasiti gornji deo tela dodatno ukoliko imate velike grudi iako će Vam biti savršena podrška za grudi tokom čitavog dana slavlja. Takođe savetujemo devojkama koje imaju izražene bokove da venčanice sa ovakvim izrezom izbegavaju.

 

 

Čamac izrez


Wedding Dress with Boat Neckline ZA
Ukoliko imate savršena ramena i dekolte ovo može biti savršen izbor!  Čamac izrez može biti dobar izbor i za devojke koje imaju uska ramena. Ovaj izrez proslavila je Audrey Hepburn u filmu “Doručak kod Tifanija”.
PROTIV
Ako linija vrata nije nešto čime se ponosite ovaj izrez nije najsrećniji izbor. Ako imate široka ramena ili nagalšene grudi ne savetujemo Vam ovakav izrez jer ćete njime samo dodatno naglasiti nepravilnosti na ramenima a grudi će Vam dodatno uvećati.

 

 

 

 

 

 

 

V izrez


TARIMA.jpg ZA
Preporučuje se devojkama koje imaju veće grudi  ali isto tako ukoliko imate manje grudi uz pomoć dodataka savršeno će stajati. Poželjno je da V-izrez krene od ramena ukoliko imate četvrtasta ramena.
PROTIV
Ukoliko imate izrazito male grudi naš savet je da ovaj izrez na venčanicama izbegavate.

 

 

 

 

 

Srcoliki izrez


18242 jordan 1.jpg

Jedan od najtraženijih izreza na venčanicama!
ZA
Lep i romantičan izrez srcolikog oblika koji Vam daje nežan i romatičan izgled. Takođe može izgledati veoma seksi ukoliko devojka ima veće grudi.
PROTIV
Srcoliki izrez ističe centralnu liniju vrata tako da, ukoliko ovaj deo vaseg tela ne želite istaći onda je Vaš izbor halter izrez. Takođe možete dobrom ogrlicom prikriti liniju vrata ukoliko se ipak odlučite za ovaj.

 

 

 

 

Dublji srcoliki izrez


RAISSA.jpg Ovaj izrez nalik srcolikom izrezu ali je dublji ili zatvoreniji.Može biti dublji ili plići ali je dobra strana ovog izreza što prikriva deo kože ispod pazuha.
ZA
Ovaj izrez odgovara svakom dekolteu i sa manjim i većim grudima. Ukoliko imate veće grudi savršeno će ovakav izrez pokriti deo dekoltea koji želite dok će kod dekoltea sa manjim grudima istaći liniju dekoltea i samih grudi.
PROTIV
Ukoliko imate veoma izražene grudi ovaj izrez ih može “preseći” na dva dela i napraviti efekat duplih grudi. Rešenje je pronaći odgovarajuću veličinu venčanice i uz iskusne i izuzetno profesionalne krojače ovaj problem biće lako otklonjen.
Ukoliko se niste pronašli u navedenim predlozima i krojevima pišite nam ili posetite naše salone venčanica u kojima Vas čeka preko 300 modela venčanica. Naše ljubazno i iznad svega profesionalno osoblje pomoći će vam da pronađete venčanicu iz snova!

 

Dobro došli u salon venčanica ODIVA Wedding Dresses!